Drømmen er å spille Edvard Grieg på film

Foto: Kevin Andreas Smilden

Filip Kremner  (21) er i disse dager aktuell med hovedrollen i familiefilmen Birk og Magna; Gruvens mørke hemmelighet som har premiere på Bergen kino 9. juni. 

Fra røstfilmen “Loop”

Filip hadde sin første hovedrolle på film i Røst kortfilmen Loop når han var 13 år. Han spilte og en sentral rolle i spillefilmen «Flammen over Jølster» når han var 17.

Birk og Magna som kan bli sommerens store, norske familiefilm hadde verdenspremiere under Barnefilmfestivalen i Kristiansand og endte der opp med selveste publikumsprisen.

Filmen som alt har fått strålende kritikker etter forpremierer over hele landet er laget av et team av unge talentfulle filmarbeidere i Bergen, Sivert Harang Kalvø er produsent og han var manusforfatter til filmen sammen med Christer Steffensen som har regi.

 

Foto: Kevin Andreas Smilden

Filip har hovedrollen som Birk og spiller her sammen med etablerte og dyktige skuespillere som Helge Jordal og Bjarte Hjelmeland. Det var gøy å jobbe sammen med de, og jeg lærte om tilstedeværelse på film. Hvor viktig det er å gi fokus til den som har skuddet, feks hvis en skuespiller er alene i skuddet.

Min medspiller Hermine Svortevik Oen som var bare 13 år når hun spilte rollen som Magna, Birk sin motspiller.

Filip har den siste perioden reist rundt og promotert filmen på flere kinoer og er overveldet over responsen de har fått av publikum.

« Det har vært helt sinnsykt. Folk er skikkelig rørt og kommer ut med tårer i øynene.»

Foto: Kevin Andreas Smilden

Filip sier at det i starten var litt rart, og ukomfortabelt å se seg selv på kino. «En blir veldig selvbevist».  For det har tross alt gått tre år siden filmen ble spilt inn. Han var 18 år når han spilte inn filmen. Filip er for tiden student på skuespillerutdannelsen på KIO og har et år igjen. I sommer skal han sammen med medstudenter spille Robin Hood som uteteater i Frognerparken . Han skal her ha hovedrollen som Robin Hood.

 Når Filip er ferdig på teaterskolen håper han på flere filmroller. Drømmen er å spille Edvard Grieg. Men det viktigste er at han får jobbe.

 «Du kan aldri vite hva rolle som utvikler deg mest, men du må hele tida jobbe intenst for å utvikle ditt potensiale»

Filip bestemte seg for at han ville bli skuespiller når han var ni år og såg Kaptein Knurr og Mareminemysteriet på Gamle Bergen. Han syns det såg veldig gøy ut og året etter stilte han til audition og fikk barnehovedrollen. Filip oppfordrer andre unge som vil bli skuespillere til å bli med på skuespill på Bergen Kulturskole, eller gå på audition til kortfilmer, feks i Røst eller andre steder. 

«Egen innsats og vilje er det som gjør at du blir skuespiller. Men du må jobbe hardt.»